Wat hebben jullie geschonken aan het Dordrechts Museum? 

Schenken hoeft niet groots. Bij de crowdfunding-actie om de 18e-eeuwse behangsels van Aert Schouman te bemachtigen, heb ik in 2017 fictief de schaapjes op het behang gekocht voor mijn kleindochters en de vuurkorf en pijl en boog voor mijn kleinzoons. De certificaten heb ik nog. Als ik met de kleindochters in het Dordrechts Museum ben, gaan we altijd even in de Schoumanzaal naar de schaapjes kijken!

Ik ben een groot bewonderaar van de kunstenaar Robert Zandvliet. Toen ik hoorde dat het museum een muurschildering door Zandvliet wilde laten aanbrengen, ben ik proactief naar de toenmalige directeur gestapt en heb ik aangegeven dat ik financieel wilde bijdragen aan dit project. De muurschildering ontroert mij en ik hoor als het ware muziek als ik langs het kunstwerk loop. 

Het bezoeken van het museum doe ik nog steeds met plezier, ik voel een bijzondere verbinding tussen het museum, de stad en mijzelf. Van oorsprong kom ik niet uit Dordrecht. Desondanks vind ik het fijn dat ik iets heb kunnen bijdragen aan het museum omdat ik in deze stad leef.

Wat zou je de lezer als tip willen meegeven? 

Schroom niet en denk niet meteen ‘dat is niets voor mij’, maar kijk naar de mogelijkheden die je wel hebt. Laat je niet afschrikken, maar ga op zoek! 

Meer kunst in beeld

Uitgelicht

’n Gesprek met Take pART

Uitgelicht

Andere ogen

Uitgelicht

Schefferweetjes 11