Home > Activiteiten > Virtuele excursie naar Spanje!

Virtuele excursie naar Spanje!

Locatie
Datum
Tijd
Prijs
Deelnemers
Cinema The Movies
15 september 2020
14.00 uur
€. 15,= incl. drankje
30

Afbeelding: Prado Museum Madrid

Helaas zitten echte excursies er voorlopig niet in, maar dat hoeft niet te betekenen dat we niet kunnen genieten van kunst. We nemen u dan ook graag op een andere manier mee naar het Prado Museum in Madrid. Vorig jaar vierde dat museum zijn 200e verjaardag en ter gelegenheid daarvan kwam er een film tot stand die de geschiedenis van Spanje in woord en beeld laat zien. Zes eeuwen kunst ook, vergelijkbaar met ons Dordrechts Museum, met schilderijen die verhalen van mannen en vrouwen, schilders en koningen, paleizen en koninginnen, welvaart en misère. Kortom die die geschiedenis in beeld brengen.
Begeleid door Jeremy Irons, een Engelse acteur die al vele prijzen in de wacht sleepte, maken we een rondgang door het museum en bewonderen met hem de tentoongestelde werken.
Speciaal voor ons organiseert The Movies een filmvoorstelling. Met een kleine groep belangstellenden zagen we daar al eerder Mijn Rembrandt, een geweldige film onder andere over de speurtocht van Six naar bekende en onbekende Rembrandts. Dit keer dus een uitstapje naar Madrid. Aanmelden op de bekende manier via de VDM website o.v.v. uw lidnummer en ‘Prado’ 

Uiteraard alles in naleving van de coronaregels. 

 

 

Kunst in beeld

  • Nader bekeken: Zaal 13

  • Meer activiteiten