Home > Activiteiten > Busreis naar Singer Laren Sluijters en de modernen

Busreis naar Singer Laren Sluijters en de modernen

Locatie
Datum
Tijd
Prijs
Deelnemers
Singer Laren
20 april 2022
09.30 uur
€. 25,00
50

Afbeelding: Jan Sluijters-portret van Greet van Cooten- 1910

De excursie is volgeboekt! U kunt zich nog wel opgeven. Dan komt u op de reservelijst en bij voldoende aanmeldingen organiseren wij nog een tweede excursie naar Laren.

Voor de maand april hebben wij ons oog laten vallen op het Singer in Laren. Een viertal jaren geleden schonk Els Blokker-Verwer de privécollectie die zij samen met haar man Jaap Blokker bijeen heeft 

gebracht aan het Singer. Deze verzameling, ook wel de Collectie Nardinc genoemd, omvat niet alleen veertig kunstwerken van Jan Sluijters, maar ook nog eens ruim zeventig werken van moderne tijdgenoten zoals daar zijn: Leo Gestel, Charley Toorop, Jan Toorop, Carel Willink, Kees van Dongen, Charlotte van Pallandt en vele anderen. 

In vijf thematisch ingerichte zalen schittert het werk van Sluijters te midden van andere Nederlandse modernisten. Mooie landschappen, naast fleurige bloemenpracht, danseressen en krachtige portretten samengebracht in de nieuwe Nardinczalen, speciaal voor deze collectie gebouwd.
De Collectie biedt een museaal overzicht van het Nederlands modernisme in de eerste helft van de 20e eeuw en sluit naadloos aan bij de oorspronkelijke verzameling van Singer zelf, waarin de nadruk ligt op het Nederlandse impressionisme. 

Wij willen natuurlijk deze uitbreiding van Singer en deze nieuwe collectie met eigen ogen aanschouwen. Het plan is om 20 april richting Laren te gaan. We starten voorzichtig en beperken ons tot Singer dat naast deze nieuwe tentoonstelling nog voldoende in huis heeft om van te genieten. Bij mooi weer behoort ook een wandeling door Laren of een rondje over de Brink tot de mogelijkheden. 

We vertrekken om 9.30 uur vanaf het Halmaheiraplein. De prijs is inclusief busreis, koffie en rondleiding. De kosten voor een eventuele lunch zijn hierbij nog niet inbegrepen. Daarover hoort u nog meer

Kunst in beeld

  • Nader bekeken – Cuyp

  • Meer activiteiten