Home > Activiteiten > Ontmoeting met Hendrick de Keyser in Dordrecht

Ontmoeting met Hendrick de Keyser in Dordrecht

Locatie
Datum
Tijd
Prijs
Deelnemers
Huis Rodenburch
19 maart 2022
13.00 uur
Vol
40

Ook in maart dompelen wij u onder in het verleden van onze mooie stad en we doen dit met de hulp van de Vereniging Hendrick de Keyser. Wij nodigen u uit voor een bezoek aan een paar panden die al eeuwen oud zijn en waar u misschien vaak aan voorbijloopt. 

De Vereniging Hendrick de Keyser is een vereniging tot behoud van monumentaal erfgoed, gebouwen en hun interieurs. Eenmaal verworven panden blijven voor eeuwig in bezit. De vereniging bezit ruim 400 panden verspreid over Nederland waarvan 17 in Dordrecht. De Wijnstraat telt vier panden en daarvan is het Zeepaert het meest bijzondere huis. De bouw gaat terug naar het einde van de 15e eeuw.
Allereerst bezoeken we Huis Rodenburch, Wijnstraat 153, waar we in de stijlkamer een lezing krijgen over de oprichting van de Vereniging meer dan honderd jaar geleden, het bezit, verwervingen en restauraties. Daarna bezoeken we voor een rondleiding het Zeepaert dat, hoewel niet gemeubileerd, zo een des te beter beeld geeft van de architectuur uit dat verre verleden. 

We beginnen om 13.00 uur in Huis Rodenburch en sluiten daar onze middag ook af onder het genot van een drankje.

Kunst in beeld

  • ‘Turner in Dordrecht’ in gesprek met Sander Paarlberg

  • Meer activiteiten