Onder de vlag van de Vereniging Dordrechts Museum (VDM) heeft zich een jonge club gevormd, genaamd KunstZin. U kunt zich afvragen waarom ?
Zoals u weet heeft Vereniging Dordrechts Museum tot doel de interesse voor kunst en cultuur bij Dordtenaren te bevorderen, door het organiseren van diverse activiteiten en evenementen, het stimuleren van museumbezoek en het financieel steunen van museumpublicaties.
VDM wil graag meer jongere leden aantrekken om een (leeftijds)gevarieerd publiek aan zich te kunnen binden.
KunstZin is een nieuw initiatief vanuit de adviesraad van VDM waarmee zij leden tussen de 25 en 45 jaar op een dynamische manier wil laten kennismaken en verbinden met het museum.
KunstZin wordt gepresenteerd als een ‘culturele ontmoetingsplaats’ waar kennisverdieping over kunst en de ontmoeting met andere kunstliefhebbers voorop staat.
Een netwerkgroep van jonge VDM’ers op zoek naar verrassende culturele ontdekkingen en zinvolle ontmoetingen.
Voor deze doelgroep organiseert de KunstZin ieder kwartaal op de eerste zondag van de maand van 15.00 – 17:00 uur thematische bijeenkomsten in Art & Dining.
Ontmoeten staat centraal tijdens deze bijeenkomsten. Ontmoeten van andere kunstliefhebbers maar ook ontmoetingen met verschillende kunstuitingen.
Elke KunstZin zal er dieper worden ingegaan op één kunstwerk van het Dordrechts Museum.
In een informele sfeer wordt dit besproken en worden aanknopingspunten aangereikt om oog in oog met het kunstwerk meer te ontdekken.
KunstZin biedt ook activiteiten aan de kinderen van onze gasten. Terwijl de ouders ‘kunst & zinnig’ ontmoeten worden de jonge kinderen cultureel verantwoord bezig gehouden.
Zij kunnen bijvoorbeeld tekenen of schilderen, gaan aan de slag met klei en hout of maken sieraden en fantasiebeesten.
Iedere bijeenkomst kunnen de kinderen iets maken en de kunstenaar in zichzelf ontdekken, steeds aansluitend bij het thema van die dag.
De eerste bijeenkomst was zondag 7 juli 2019. Ralf Kokke vertelde ons over zijn werk ‘A Tiger’, de Scheffer-aankoop 2018.
Voor de kinderen was er een workshop Tijgertalent waarbij zij werden uitgedaagd hun eigen tijger te tekenen.
Ter afsluiting las Maria Verboom, dichteres, ons voor uit haar eigen werk. 

Voor de volgende bijeenkomsten: zie activiteiten.’ Gratis entree. Deelnemers: voor leden en niet-leden.
Via het kwartaalbericht wordt u op de hoogte gehouden over het thema van de volgende bijeenkomst.

Leden van de werkgroep: Eveline Sprenger, Jasmijn de Koning-Cooymans, Maaike Haasnoot, Niek van Lopik, Mandy Sharabani, Nelleke Smits-Oerlemans (namens het bestuur VDM) en Richard Coenraad (secretaris VDM).

Meer kunst in beeld

Uitgelicht

Andere ogen

Uitgelicht

Interview Denken over schenken

Seizoensbericht

Lentebericht 2023