De beeldenstorm is de historische aanleiding om een ruim twee maanden durend festival in Dordrecht en de Drechtsteden te organiseren rondom beeld- en woordcultuur, met als één van de nadrukkelijke speerpunten daar ook jongeren bij te betrekken. De stad gaf deze mijlpaal de titel : Beeldenstroom – Woordenstorm.

Het thema Beeldenstroom – Woordenstorm inspireerde tal van Dordtenaren: meer dan 40 originele initiatieven werden ingezonden, waarvan 22 gehonoreerd werden met een financiële bijdrage van de stad. Het resultaat daarvan is onder de titel Beeldenstroom – Woordenstorm na de zomervakantie te zien in de (binnen)stad. Een aantal leden van VDM zijn bij een van de activiteiten betrokken.
Kijk voor het programma en de locaties op website van Dordrechtviert.nl en volg het proces op Facebook ‘Beeldenstroom – Woordenstorm’.

[spreiktεit]

[spreiktεit]: ode aan het woord (zie foto, de woordspelling is bewust zo gekozen.)

Een van de activiteiten die plaatsvindt is [spreiktεit]: een reeks vertelavonden in september waarin een ode wordt gebracht aan het woord, georganiseerd door stichting Urban Explorers en het Dordrechts Museum. Denk aan de vertellingen van Duizend-en-een-nacht en eeuwenoude volksverhalen en -mythen. Voor iedere avond nodigt [spreiktεit] een begenadigd verteller uit die op een bevlogen manier het publiek meevoert in een verhaal, geworteld in een (eeuwenoude) culturele traditie. 
Op vrijdagavond 9 september geeft [spreiktεit] het woord aan Willem de Ridder. Als meesterverteller van oeroude sprookjes, radio-safari’s, tover-, en levensverhalen mag hij natuurlijk niet ontbreken. Als iemand zijn luisteraars op eigenzinnige, humorvolle en onverwachte wijze meeneemt, is De Ridder het.

[spreiktεit] vindt plaats in de tuin van het Dordrechts Museum, onder de eeuwenoude platanen. De avond met Willem de Ridder start om 21.30 uur. VDM-ers en vrienden zijn van harte welkom. De tuin is open vanaf 21.00 uur. Entree bedraagt 5 euro. Kaarten zijn vooraf verkrijgbaar aan de kassa of via de website van het Dordrechts Museum. Op de avond zelf zijn kaarten verkrijgbaar bij de ingang van restaurant Art & Dining (graag contant betalen op de avond zelf). 
Informatie over de andere vertellers en data, is binnenkort o.a. te vinden op de website van het Dordrechts Museum

Meer kunst in beeld

Uitgelicht

Gerard Verdijk – Retrospectief

Seizoensbericht

Herfstbericht 2016

Verslag activiteit

Verslag Bijzondere Ontmoeting rond het Legaat van Roetie Dekker