Home > Activiteiten > Workshop edelsmeden

Workshop edelsmeden

Locatie
Datum
Tijd
Prijs
Deelnemers
Educatiezolder Dordrechts Museum
18 november 2016
14.00 uur
€ 25,-
12

 

Aurum. Goud. Deze “koning der metalen” is al op aarde sinds het ontstaan van de planeet. In het vijfde millennium vóór Christus ontdekten lokale stammen rond het Bulgaarse Varna als eerste in de wereld hoe ze goud en koper konden winnen uit erts. Het Dordrechts Museum toonteen bijzondere collectie gouden sieraden en gebruiksvoorwerpen van deze oude cultuur. Schatten van ver vóór de Klassieke Oudheid.

De voorwerpen zijn gevonden in de jaren ’70, toen bij de aanleg van een industrieterrein in de omgeving van Varna een groot grafveld werd gevonden. Veel van de ruim 300 graven bevatten bijgiften, zoals fraai gedecoreerd aardewerk en koperen werktuigen als bijlen en speerpunten.

Daarnaast werden afgodsbeeldjes in de vorm van mensen en dieren gevonden, messen van vuursteen en sieraden van schelp en zeldzame mineralen. Maar het meest opzienbarend waren de gouden grafgiften: ze behoren tot de oudst bekende gouden sieraden ter wereld.

Op vrijdagmiddag 18 november om 14.00 uur  biedt de VDM  een workshop edelsmeden aan gebaseerd op de tentoonstelling ‘Het oudste goud van de wereld’.

Boor uw artistieke vaardigheden aan en maak met ons een sieraad (hanger  met bijbehorende ketting) van messing of koper.

Brigitte Buitenhuis, edelsmid uit Dordrecht, zal de workshop begeleiden. Voorafgaand aan de workshop wordt een kort bezoek gebracht aan de tentoonstelling om inspiratie op te doen.

Het sieraad wordt gemaakt op de educatiezolder van het museum. Een lift is aanwezig.

Aan de workshop kunnen maximaal 12 personen deelnemen. Bij meer aanmeldingen kan deze activiteit op een ander tijdstip worden  herhaald.

U kunt zich voor de workshop aanmelden via de site en uw bijdrage van € 25,- storten op rekening  NL 16 INGB 0003395896 t.n.v. Vereniging Dordrechts Museum ovv uw lidnummer en de activiteit.

Kunst in beeld

  • Kim van Norren Schefferwinnaar 2011

    Kim van Norren, winnaar De Scheffer 2011
    And there is no space, but there's left and right

  • Meer activiteiten