Home > Activiteiten > Uitnodiging Rijksmuseum

Uitnodiging Rijksmuseum

Locatie
Datum
Tijd
Prijs
Deelnemers
Rijksmuseum Amsterdam
11 december 2018
15.30 - 16.30
gratis
45

De vrienden van het Rijksmuseum hebben het idee opgepakt om onder anderen ons, leden van VDM, uit te nodigen voor een bezoek aan het museum ter gelegenheid van de tentoonstelling “80 jaar oorlog. De geboorte van Nederland”. Het lijkt een goed plan om de banden tussen de diverse verenigingen eens aan te halen door bezoekjes aan elkaars museum.
De tentoonstelling “80 jaar Oorlog. De geboorte van Nederland” is op 12 oktober geopend. Spotprenten, tapijten, wapens en natuurlijk schilderijen van onder anderen Brueghel en Rubens geven een beeld van het ontstaan van Nederland. Een stukje geschiedenis dat momenteel volop in de belangstelling staat.
Voor VDM is dit een mooie gelegenheid een bezoek aan het Rijksmuseum te brengen met speciale aandacht voor deze tentoonstelling. Als datum is gekozen voor 11 december.
De bedoeling is er op eigen gelegenheid naar toe te gaan, met trein en tram of per auto. We krijgen een rondleiding van 15.30 tot 16.30 uur en kunnen daarna nog een drankje gebruiken in het café. U kunt u aanmelden via de VDM website onder vermelding van ‘Rijksmuseum’ en uw lidnr. U krijgt zo spoedig mogelijk de aanvullende details van ons te horen. Aan het bezoek zelf zijn geen kosten verbonden. Op vertoon van uw museumjaarkaart of eventueel VDM-pas kunt u deelnemen aan de rondleiding, maar natuurlijk kunt u met uw museumjaarkaart al eerder het museum in om te genieten van andere afdelingen en mooie kunstwerken.

Let op: het aanvangstijdstip is gewijzigd!
Aanmelding uiterlijk 2 december. Maximum aantal deelnemers 45.

Kunst in beeld

  • Kim van Norren Schefferwinnaar 2011

    Kim van Norren, winnaar De Scheffer 2011
    And there is no space, but there's left and right

  • Meer activiteiten