Home > Activiteiten > Rein Dool over “Rein Dool tekenaar”

Rein Dool over “Rein Dool tekenaar”

Locatie
Datum
Tijd
Prijs
Schoumanzaal, Dordrechts Museum
12 januari 2023
15.00 uur
Vol

afbeelding: Rein Dool – zelfportret met sigaren 1978. Schilderij en foto Otten & Otten collectie

Rein Dool, geboren in Leiden 1933, woont sinds 1977 in een schitterend Dordts grachtenpand waar hij nog dagelijks bezig is met de vervaardiging van nieuw werk. Hij heeft een omvangrijk oeuvre opgebouwd bestaande uit vrije schilderkunst, monumentale portretopdrachten, grafiek, sculptuur en ceramiek. Het fundament onder al zijn werk vormt echter het tekenen, waarvoor hij al sinds de lagere school een zeldzaam talent ontwikkelde. Dool ontdekte dat hij in zijn tekeningen alles naar zijn hand kon zetten en verbeeldt vaak jeugdherinneringen en gebeurtenissen in zijn leven. Thema’s zijn vaak intermenselijke communicatie, sociaal isolement en het onvermogen om elkaar werkelijk te bereiken. Onlangs kwam hij nog landelijk in het nieuws toen de Universiteit Leiden een werk van hem verwijderde na een tweet van een promovendus die zich stoorde aan het feit dat er op het schilderij alleen witte rokende mannen te zien waren. Voor de schilder zelf een mooie gelegenheid om weer volop in de belangstelling te komen. 

Veel aardiger echter dan dat wij u over Rein Dool informeren, is dat wij Rein Dool bereid hebben gevonden zélf over zijn werk te vertellen en wij zijn daar zeer content mee.
Na samenkomst met de kunstenaar in de Schoumanzaal neemt hij ons mee naar zijn tentoonstelling met geweldige tekeningen die als basis door zijn gehele oeuvre lopen. Na afloop is er gelegenheid voor een drankje bij Art & Dining. 

Aanmelden via deze website en door overmaking van € 7,= onder vermelding van uw lidnr. en “Rein Dool”

Kunst in beeld

  • Atelierbezoek Gerhard Lentink

  • Meer activiteiten