Home > Activiteiten > Ontmoeting op zaal

Ontmoeting op zaal

Locatie
Datum
Tijd
Prijs
Deelnemers
Zaal Dordrechts Museum
3 mei 2018
16.00
€ 4,50
25

Het Dordtse Museum heeft zijn presentatie hedendaagse kunst vernieuwd en wil dat laten zien in een grote expositie die begin juli geopend wordt. Als voorproefje daarvan is er een kleine expositie samengesteld met en rond het werk van Johan van Oord. Daarnaast zijn er ook werken van tijdgenoten als René Daniëls, Han Schuil, Jan Andriesse en Toon Verhoef.
Van Oord schildert vanaf de jaren tachtig composities met eenvoudige motieven, die hij zolang bewerkt tot hij een evenwicht heeft bereikt. In dat stadium varieert hij een compositie met kleur formaat en materiaal. Hij creëert zo, over een reeks van jaren, series van werken die tot één familie horen.
Opmerkelijk is dat hij vanwege de kleur bij een aantal werken gebruik heeft gemaakt van chocolade, een materiaal dat opvallend genoeg geschikt is om mee te schilderen.
Op 3 mei wil Gerrit Willems, conservator moderne en hedendaagse kunst, in gesprek gaan met Johan van Oord. Dit gebeurt op de zaal waar zijn werken hangen, waar u meteen rond kunt kijken en vragen kunt stellen aan de kunstenaar.
Een aardige mogelijkheid om bij de werken door de maker zelf uitleg te krijgen. Een eerdere ontmoeting op zaal met John van ‘t Slot werd door de aanwezigen zeer gewaardeerd.
Noteert u in uw agenda 3 mei. Aanvang 16.00 uur.
Aanmelden kan via de site met uw lidnr. en vermelding van de activiteit en door overmaking van € 4,50 op het rekeningnummer van de vereniging.

Kunst in beeld

  • Kim van Norren Schefferwinnaar 2011

    Kim van Norren, winnaar De Scheffer 2011
    And there is no space, but there's left and right

  • Meer activiteiten