Home > Activiteiten > Ontmoeting met Ton Kraayeveld

Ontmoeting met Ton Kraayeveld

Locatie
Datum
Tijd
Prijs
Dordrecht Museum
20 februari 2019
15.00 - 16.00 uur
€ 5,00

Vanaf 8 december is er in het museum een tentoonstelling gewijd aan het werk van Ton Kraayeveld te zien. Al eerder, in 2014, exposeerde hij in het museum, toen onder de titel Umzug. Wie herinnert zich niet de interieurafbeeldingen, scènes met heldere kleuren en duidelijke vormen, soms gereduceerd tot een schematische of sterk vereenvoudigde weergave van die scènes.

Sinds 2016 is Ton stadskunstenaar. Het Regionaal Archief Dordrecht had een duidelijke wens om de eigen collectie te verrijken met werken die een eigentijdse visie op de stad geven : ‘de stad en de mens’. De afgelopen twee jaar heeft Ton de stad en haar inwoners geobserveerd en op verrassende wijze vastgelegd op papier. Hij geeft deze beelden zo weer dat er zich een zekere dubbelzinnigheid voordoet. Waar kijken we naar, wat zien we. Als kijker kunnen we onze eigen gedachten en ideeën projecteren op het werk.

Allerlei simpele alledaagse handelingen blijken zich bij uitstek te lenen om middels de, ook kleurrijke, aquareltechniek vastgelegd te worden. Of het nu gaat om het maken van een selfie, een rondje achter de kinderwagen of het uitlaten van de hond in het park.

Wie kan ons beter bij de hand nemen om samen met hem die schilderijen te bewonderen dan de kunstenaar zelf. We zijn dan ook erg blij dat Ton zich hiertoe bereid verklaard heeft. Op 20 februari 2019 bent u vanaf 15.00 uur welkom om gezamenlijk deze tentoonstelling te bezoeken en waar nodig of gewenst toelichting te krijgen.

Kosten €5,- Opgave via deze site en betaling ovv lidmaatnummer en de activiteit Kraayeveld.

Kunst in beeld

  • Schefferaankoop 2018

  • Meer activiteiten