Home > Activiteiten > KunstClub078

KunstClub078

Locatie
Datum
Tijd
Prijs
Dordrecht Museum, wijnbar Art&Dining
5 april 2020
15.00 - 17.00 uur
gratis

Hedendaagse architectuur als kunstdiscipline, 
Gastspreker Bertil Dekker

Voor potentiële nieuwe leden!

Het thema van de 4de editie van KunstClub078 is architectuur. Bertil Dekker is als architect werkzaam bij Stijl Architectuur BV BNA. Hij neemt ons mee in de hedendaagse architectuur als kunstdiscipline in relatie tot Dordrecht. KunstClub078 is midden 2019 opgericht om op een laagdrempelige manier potentiële nieuwe leden kennis te laten maken met het Dordrechts Museum en de diverse disciplines van Kunst, en daarmee interesse voor kunst te wekken bij mensen tussen de 30 en 50 jaar. Ook jonge gezinnen zijn van harte welkom. Dat gebeurt door elke editie één kunstwerk, kunstenaar of discipline te bespreken. 

De eerste editie was schilder Ralf Kokke met het schilderij ‘A Tiger’ onze gast. De tweede editie stond in het teken van ‘Fooddesign’. Marije Vogelzang verzorgde een indrukwekkende voordracht en gaf een interessante kijk op fooddesign in de breedste zin van het woord. 

De 3e ‘nieuwjaarseditie’ op 5 januari stond na een korte toespraak van Jasper verder geheel in het teken van Susanna Inglada, de winnaar van onze kunstprijs ‘De Scheffer’ in 2019. Zij nam de gasten mee ‘op zaal’ waar zij haar eigen 3D in- stallatie besprak samen met conservator moderne kunst Judith Spijksma. De kinderworkshop bestond deze keer uit het maken van een kleurrijke kijkdoos. Geïnspireerd door de 3D werken van Susanna werden er door de jongste gasten prachtige ‘kunstwerken’ gemaakt, terwijl hun ouders en andere VDM’ers tijdens de nieuwjaarsreceptie gezellig konden borrelen en napraten. Komt u ook 5 april? Neemt u vooral iemand mee! 

Kunst in beeld

  • Kim van Norren Schefferwinnaar 2011

    Kim van Norren, winnaar De Scheffer 2011
    And there is no space, but there's left and right

  • Meer activiteiten