Home > Activiteiten > Kiss my soul

Kiss my soul

Locatie
Datum
Tijd
Prijs
Dordrecht Museum, Schoumanzaal
30 november 2023
15.00 uur
€. 7,50

Onder deze titel wordt in het Dordrechts Museum op 15 oktober een nieuwe tentoonstelling geopend met werk uit de 21e eeuw met als uitgangspunt: de liefde. Inspiratiebron is het werk van Arie Scheffer “Hemelse en aardse liefde”, een topschilderij uit onze eigen collectie en bij u allen natuurlijk zeer bekend. 

Bekende en minder bekende kunstenaars tonen hun verbeelding van de Liefde in allerlei vormen, moederliefde, liefdesverdriet, broederliefde, liefdesrouw en lichaamslust.

Maar liefst 75 werken van een dertigtal kunstenaars krijgen een plaatsje, waarbij een aantal primeurs. Een serie van drie werken van Marlene Dumas, voor het eerst samen en het najagen van de liefde en schoonheid verbeeldend. Daarnaast een unieke selectie uit het werk van Kallopi Lemos, die bekendheid verwierf door haar sculptuur De Vlecht in Rotterdam. Tekeningen, collages en schilderijen naast sculpturen en dit alles passend bij het thema.

Natuurlijk krijgt ook werk uit onze eigen selectie een plaatsje met als kopstuk het Huwelijksportret van Johan de Witt en Wendela Bickers van Natasja Kenswil dat het museum onlangs in zijn bezit kreeg. 

Jong talent naast namen die al gevestigd zijn. Het zou te ver voeren hier een opsomming van die namen te geven. We zijn dan ook ontzettend blij dat we Wilma Sütö bereid hebben gevonden ons het nodige te vertellen over het vertoonde werk en ons zo te leiden door de zes hoofdstukken waarin het geheel verdeeld is. 

We verwelkomen u graag op donderdag 30 november. Aanvang 15.00 uur. Aanmelden via de site en door betaling van 7,50 op rekening van de penningmeester ovv Kiss my soul. 

Kunst in beeld

  • ’n Gesprek met Take pART

  • Meer activiteiten