Op een regenachtig maandagmiddag  bezocht een groepje VDM-ers een drietal kunstenaarsateliers in de oude school op Singel 222. Een prachtig verstopplekje waar zij met nog een aantal collega’s in alle rust op hun ideeën kunnen broeden en die uitwerken. Alle drie hadden ze een andere invalshoek, alle drie konden ze bevlogen vertellen over hun werk en hun idealen. Manuela Porceddo zoekt de verbinding met mensen en gebruikt veel verschillende technieken ten dienst van de verbinding tussen mensen. Haar medewerking aan het project Rivier, boot, stad bevestigde haar hoe noodzakelijk haar insteek is en hoe groot de uitdagingen zijn waar ze voor kan komen te staan.

Op een heel andere manier probeert Frans van Lent door middel van projecten mensen uit te dagen goed waar te nemen, menselijk gedrag en de effecten daarvan te onderzoeken. Daarbij verdwijnt hij zelf naar de achtergrond, iedereen kan deelnemen aan zijn projecten zonder dat hij daar iets van hoeft te merken. Het begrip kunst krijgt zo een heel aparte invulling.

René de Jong is een meer traditionele kunstschilder. Een van zijn werken hangt op dit moment in de tentoonstelling Wanderlust van het Dordrechts Museum. In zijn meer dan 40-jarige carrière heeft hij al met veel stijlen geëxperimenteerd. Hij maakt veel landschappen en portretten, maar een leuk jungleschilderij voor de verjaardag van zijn kleinzoon staat ook al klaar.

Drie heel verschillende mensen, maar wat een kleurrijke en inspirerende middag leverde dit bezoek op. Via de website van Singel 222 en hun persoonlijke websites komt u meer over hen en hun werk te weten.

Meer kunst in beeld

Verslag activiteit

Atelierbezoek Gerhard Lentink

Verslag activiteit

Bezoek aan Huis Rodenburch en het Zeepaert

Seizoensbericht

Herfstbericht 2022