jong beginnen.......

uit het DM, het depot en de idee

Het Huis van mARTha

De jongeren van Take pART hebben een fictieve kunstenaar bedacht, mARTha is haar naam.

 Het Huis van mARTha

De jongeren van Take pART hebben een fictieve kunstenaar bedacht, mARTha is haar naam. Ze  hebben haar bovendien een huis gegeven dat staat in het Dordrechts Museum. Een echt kunstenaarshuis, van de keuken tot het toilet hangt het helemaal vol kunst.  Een interactieve tentoonstelling waarbij het niet alleen draait om kijken, maar ook om beleven. In het huis van kunstenares mARTha ervaar je de kunstwerken anders dan anders. En proef je de energie en het plezier van de makers.

Take pART was here… speelt zich niet alleen af in het Kunstenaarshuis van mARTha, maar ook in de vaste collectie van het museum. De jongeren hebben daarvoor 3 speciale jeugdroutes gemaakt met de verrassende thema’s Femme Fatale, Thriller en …. Via filmpjes op de iPad loodsen de jongeren zelf de bezoekers door het museum en zorgen zo voor een hele andere kijk op de collectie met vijf eeuwen schilderkunst.

Take pART en mARTa nodigen alle leden van de vereniging en overige belangstellenden  uit om een kijkje te komen nemen. De tentoonstelling van Take pArt loopt van 28 juni tm 6 september.

Meer kunst in beeld

De Scheffer

De Scheffer 2015

Ary Scheffer in zijn tijd was een voorbeeld voor jonge kunstenaars

Uitgelicht

Schilderijlijsten in Nederland

Seizoensbericht

Zomerbericht 2015

Dijkhuis van Albert Zwaan