Na de gebruikelijke koffie met muffin of appelkoek werd de groep in tweeën gedeeld. Onder leiding van een van de hoveniers kregen we een rondleiding door de prachtig aangelegde tuin met een geweldige schat aan planten, zeer oude bomen, rotstuinen, vijvers, heidevelden en een grote variëteit aan naaldbomen. Ook de tuin achter de villa er tegenover kwam aan de beurt en waar de tijd het toeliet, kon die villa ook bezocht worden. Qua architectuur en inrichting zeer de moeite waard.

Links en rechts stonden er ook beelden in de tuin, bijvoorbeeld een beeld getiteld Levensboom, naast een boom van dezelfde naam. Maar voor onze hovenier ging het vooral om alles wat groeit en bloeit. Een prachtige tuin, langzaamaan teruggebracht in de oude stijl.

In Het Depot zelf kreeg de andere groep intussen een rondleiding over de zaal, waar de tentoonstelling Beel en Tegenbeeld op dit moment te zien was. En eerlijk is eerlijk, zonder de toelichting die een rondleiding biedt, zou er ons veel ontgaan zijn. Prachtige duo’s stonden er opgesteld, overeenkomend in thema of materiaal, maar toch ook weer zeer verschillend.

Beide onderdelen werden onderbroken voor een lekkere lunch en na afloop genoten we nog van een heerlijk drankje. Een geweldige excursie geheel georganiseerd door Len Stronk, die voor het welslagen dan ook alle credits verdient. De thuisblijvers, misschien in de veronderstelling dat er niets nieuws te zien zou zijn, hadden ongelijk. En, niet onbelangrijk bij zo’n tuinexcursie: de weergoden werkten prima mee.

Meer kunst in beeld

De Scheffer

Kim van Norren Schefferwinnaar 2011

Kim van Norren, winnaar De Scheffer 2011
And there is no space, but there's left and right

Seizoensbericht

Zomerbericht 2015

Dijkhuis van Albert Zwaan

De Scheffer

Charlotte Dumas Schefferwinnaar 2008

In de tentoonstelling - Graag gezien- werd haar foto gecombineerd met een schilderij van vroeger.