Atelierbezoek DS17

Atelierbezoek 29-6-2022
Een groep van 15 VDM leden bezocht gisteren DS17 (Dordtse SKills). Het was even zoeken naar de loods op het industrieterrein, vlakbij het dierentehuis & dierenambulance Louterbloemen.
Ivo van de Vat ontving ons gastvrij met een drankje en een inleiding over het ontstaan van deze ruimte. Ivo is de “huisbaas” en hij verhuurt voor een heel schappelijke prijs de ateliers. Momenteel wordt aan 14 kunstenaars van heel verschillende disciplines onderdak gegeven, in de loods en op het grote buitenterrein. De ruimte wordt ook gebruikt voor concerten, lezingen en presentaties. Niet alle kunstenaars zijn aanwezig – de meesten hebben ook andere bezigheden.
We zien o.a. schilderijen en graffiti (buiten) van Rob Vis, ruimtelijk werk van Ivo van der Vat, digitale/video producties van Amber en de fietsenwerkplaats waar heel creatief oude fietsonderdelen worden samengevoegd tot nieuwe rijwielen. In de tuin wordt de laatste hand gelegd aan een “mini tiny house” als babykamer.
Ralph Kokke (aankoop Schefferfonds 2018) is aanwezig en vertelt ons in zijn atelier bevlogen aan de hand van recent werk over wat hem inspireert. 

Meer kunst in beeld

Verslag activiteit

Atelierbezoek Pictura – videoverslag

Uitgelicht

Het curatorenprogramma 2020 van VDM en Dordrechts museum

De Scheffer

De Scheffer 2022