Home > Activiteiten > Excursie naar Oisterwijk en Oss

Excursie naar Oisterwijk en Oss

Locatie
Datum
Tijd
Prijs
Deelnemers
Oisterwijk
12 april 2019
gehele dag
€. 55,00
50

Europees Keramisch Werkcentrum

10 april is volgeboekt. 12 april vertrekt er een tweede bus.

Het leven is goed in het Brabantse land. Ook op het gebied van kunst valt er veel te zien en te beleven. Daarom richten we komend voorjaar onze pijlen op deze zuidelijke provincie.

In Oisterwijk, spreek uit Oosterwijk, is een Europees Keramisch Werkcentrum gevestigd. Een van onze leden tipte ons hierover, wij zijn gaan kijken en inderdaad, het is bijzonder boeiend en wij besloten het u niet onthouden. Het centrum ontvangt jaarlijks ongeveer 60 kunstenaars, ontwerpers, en architecten uit de gehele wereld. Men kan hier 24 uur per dag aan het project werken, gedurende 3 maanden, het zijn artists in residence. Wij starten met een koffie uit de eigen branderij en krijgen daarna, tijdens een rondleiding, te zien waar men zoal aan werkt. Sommige objecten kunnen op het punt staan naar een museum of galerie getransporteerd te worden, andere zijn in het prille beginstadium. Er is veel te zien en te vertellen, de rondleiding duurt dan ook iets langer dan een uur.

Op het terrein van de Koninklijke Leerfabriek bevindt zich ook de bakkerij van Robert van Beckhoven, bekend van ‘Heel Holland bakt’, met restaurant en winkel. Hier gaan wij lunchen, dat begrijpt u.

Jan Cunen museum

Na de lunch bezoeken wij het Jan Cunen museum in Oss. Dit museum bevindt zich in een voormalige villa van de familie Van de Bergh, een margarinefabrikant. Behalve de zeer bezienswaardige eigen collectie zal er een speciale tentoonstelling te zien zijn met als thema ‘Naakt of bloot?’  Het gaat eigenlijk om twee exposities, Het vrouwelijk naakt in de Nederlandse schilderkunst van 1875-1925 en Naakt of bloot in de hedendaagse kunst. Het is een poging om de discussie die ten aanzien van naakt en bloot ontstaan is zichtbaar en bespreekbaar te maken. Naakten van bijvoorbeeld Breitner, Sluijters en Israëls worden getoond naast of tegenover werk van Sassen, Hess en Wenzel.

Tijdens een afsluitend drankje in een Brabants café kunnen we hiervan even op adem komen.

Aanmelden

Aanmelden via deze site en door overmaking van  55,00 euro onder vermelding van uw lidnummer en ‘voorjaarsexcursie 2019’.
Hebt u geen museumjaarkaart dan kunt u in museum Jan Cunen zelf een kaartje aanschaffen: 9,50 euro.

Vertrek om 09.00 uur vanaf het grote parkeerterrein bij het Sportpark aan het Halmaheiraplein. Verwachte terugkomst 18.00 uur.

Kunst in beeld

  • Ons bezoek aan het Rijksmuseum

  • Meer activiteiten