Home > Activiteiten > VDM in quarantaine 2

VDM in quarantaine 2

Datum
13 juni 2020

Nu de musea gesloten zijn, wil ik de VDM-ers oproepen eens naar kunst in de buitenruimte te kijken.

Onze omgeving staat vol met beelden. Let er maar eens op. We lopen erlangs, op weg naar iets of iemand. We passeren tuinbeelden, kunstwerken, gevelstenen, historische helden of herinneringsmonumenten.

We zien ze wel, maar kijken we ook?

Waar kunst in musea tenminste nog bekeken wordt door mensen die daar vrijwillig voor gekozen hebben, moet kunst in de buitenruimte het hebben van voorbijgangers, buurtbewoners en andere doelgerichte kijkers. Kunst in de openbare ruimte is van en voor iedereen.
Kijk in uw omgeving en laat uw verbeeldingskracht werken om te ervaren dat ‘buitenkunst’ leeft.

De cultuursector wordt nog altijd achtervolgd door de bezuinigingen vanwege de crisis in 2012, wat zullen de gevolgen van het de coronatijd zijn. In Dordrecht hebben kunst en cultuur de afgelopen jaren enorm gepresteerd. Dordrechts Museum zet zich (inter) nationaal op de kaart. Waarom? Omdat cultuur en kunst bij ons horen als de liefde. Kunst kan ons inspireren en op ideeën brengen.

Positieve energie geven of het beginpunt zijn van een goed gesprek. Je opvrolijken, maar ook mensen tot op het bot verdelen. Juist in coronatijd kan kunst en cultuur tot verbondenheid leiden.

Ik daag u en VDM uit ons museum en haar medewerkers in deze tijd extra te waarderen en ondersteunen voor de toekomst.

Geesken Bloemendal – ter Horst
Oud-voorzitter VDM

Kunst in beeld

  • Zomerbericht 2020

  • Meer activiteiten