Home > Activiteiten > Synode diner, vroom en vrolijk, met entertainment

Synode diner, vroom en vrolijk, met entertainment

Locatie
Datum
Tijd
Prijs
Deelnemers
De Raedtskelder, Stadhuisplein 1, Dordrecht
13 november 2018
18.30 uur
Vol
60

Eet u gezellig mee aan de lange tafels in de eeuwenoude Raedtskelder onder ons mooie Stadhuis? In het kader van de Synode herdenking serveren wij u gerechten met een Synode tintje, niet helemaal zoals destijds, maar wel enigszins. Bij kaarslicht is het onder de mooie gewelven van wat ooit de ‘diefput’ was, goed toeven en waar kun je de Synode beter gedenken dan in deze uit de veertiende eeuw stammende ruimte.

Wij planden voor u een diner doorkruid met een vrolijke mengeling van ernst, humor, heerlijke gerechten en een goed glas wijn of bier. Dit te midden van het onderhoudende gezelschap van de leden van onze Vereniging, kan het beter?

De Synode was niet alleen ernst en zwaarwichtigheid, er werd goed gegeten en stevig gedronken –  de Rijnschen wijn vloeide rijkelijk – en vertier was er zeker.

Wij haken daar dan ook graag op in en vonden een entertainer die ons tussen de gangen door een vrolijk en vroom kijkje zal geven in het wel en wee van de Synode.  Weet u het nog? Van de Rekkelijken en de Preciezen? Uit heel Europa kwamen de geleerden om te bepalen wat er nu feitelijk bedoeld werd, in de Heilige Schrift. Daar kwam men niet zomaar uit, maandenlang werd er gediscussieerd over iedere letter en komma.  De Staat was gastheer, maar Maurits van Nassau kwam zelf niet, hij liet zich vertegenwoordigen.

Wij zijn er wel, schuift u mee aan?

De kosten zijn, inclusief alle vrolijkheid, het heerlijke menu en de drankjes, 50.00 Euro pp.

Uw aanmelding wordt definitief als u uw bijdrage hebt overgemaakt op bankrekeningnummer NL16INGB0003395896. Vermelding: naam van de activiteit en uw lidnummer. Op de VDM pas staat uw lidnummer en of het om een enkele dan wel een duo- pas is.

Kunst in beeld

  • Extra aandacht voor De Kus

  • Meer activiteiten