Home > Activiteiten > GlassFever, Hedendaagse kunst in glas

GlassFever, Hedendaagse kunst in glas

Locatie
Datum
Tijd
Prijs
DordtYart
8 juli 2016
vanaf 11.00 uur
€. 25,=, min 6.- voor Vrienden van DordtYart

Voor seizoenkaarthouders en vrienden van Dordtyart geldt een korting van 6 euro. Zij betalen 19 euro.

Op 30 april is de tentoonstelling GlassFever, Hedendaagse kunst in glas geopend. De tentoonstelling is gewijd aan de artistieke visie en bijzondere glaskunstcollectie van Adriano Berengo, eigenaar van de gelijknamige glaswerkplaats en galerie op het eiland Murano.

Op vier verschillende locaties in Dordrecht worden van 1 mei tot 25 september meer dan 80 glaskunstwerken tentoongesteld.

In het Dordrechts museum staat de confrontatie tussen oude en eigentijdse kunst centraal.

In Huis van Gijn en het Dordts Patriciershuis gaat een aantal zorgvuldig geselecteerde hedendaagse werken de dialoog aan met de klassieke ambiance.

In DordtYart zijn grote installaties van verschillende kunstenaars te zien.

Bezoek DordtYart

Op 8 juli 2016 slaat de glaskoorts toe bij VDM. Wij bezoeken dan DordtYart, een internationaal centrum voor hedendaagse kunst, gehuisvest in De Biesbosch, een voormalige scheepswerf en machinefabriek in Dordrecht. Speciaal voor de tentoonstelling hebben Rossella Biscotti, Folkert de Jong, Zoro Feigel, Thomas Libertiny en Giny Vos als artists in Residence bij de Fondazione Bernego op het eiland Murano gewerkt. In DordtYart worden de werken die zij gemaakt hebben op Murano tentoongesteld. Het Life Bank Project van de Belgische kunstenaar Koen van Mechelen, onderdeel van GlassStress en te zien op de Biënnale van 2015, zal ook in DordtYart te zien zijn.

We gaan kijken naar het creatieve proces en de kunst van het glasblazen. Hiervoor is ondermeer een oven in de centrale hal van DordtYart gebouwd.
GlassFever toont de onbegrensde mogelijkheden die glas kan bieden aan creatieve kunstenaars met durf en visie. Tegelijkertijd biedt de tentoonstelling een kijkje achter de schermen van de glasmeesters van Murano.

Het programma voor 8 juli 2016 in DordtYart:
Om 11.00 uur ontvangst met koffie.
Om 11.30 uur start de rondleiding.
Van 12.15 uur tot 13.00 uur zien we de glasoven in werking en de kunstenaars in actie.
Om 13.00 volgt de lunch. De kok laat zich inspireren door de tentoonstelling.

U kunt gratis parkeren bij DordtYart, Maasstraat 11, 3313CR in Dordrecht. DordtYart is met de buslijnen 4,14 en 15 te bereiken. Uitstappen op de halte na de Wantij brug en dan 5 minuten lopen.
De kosten voor het bezoek en de lunch bedragen 25 euro p.p.
De drankjes zijn exclusief.
Inclusief is het boekje over DordtYart.
U kunt zich via de site aanmelden en uw bijdrage van 25 euro storten op rekening NL16INGB0003395896 ten name van Vereniging Dordrechts Museum. Vergeet u niet hierbij ook uw lidnummer en de ‘GlassFever” te vermelden.

Let op! Voor seizoenkaarthouders en vrienden van Dordtyart geldt een korting van 6 euro. Zij betalen 19 euro.

Kunst in beeld

  • Gerard Verdijk – Retrospectief

  • Meer activiteiten