Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan het Nationaal Archief in Den Haag! 

Het Nationaal Archief is dé plek in Nederland waar de archieven worden bewaard van de Rijksoverheid en van diverse maatschappelijke en particuliere organisaties, zoals de KNVB of het volledige analoge fotoarchief van de World Press Photo Foundation. 

Wij ontvangen u graag op zondag 17 november tussen 13:00 en 15:00 uur. Wij hebben een rondleider gevraagd u een kijkje te geven in de depots van het Nationaal Archief. U krijgt diverse archieven te zien uit WOII, hiermee krijgt u een preview op de aankomende tentoonstelling De oorlog die bleef, die in februari 2020 wordt geopend. Daarnaast leidt de rondleiding u ook naar het kaartendepot. Hier kunt u oude landkaarten uit de hele wereld zien en zo een bijzondere blik op de veranderde wereld. 

Na afloop van de depotrondleidingen kunt u de huidige tentoonstelling Topstukken in perspectief op eigen gelegenheid bekijken. 

Het programma is als volgt: 

13:00                Ontvangst in de hal, met koffie en iets lekkers
13:30 – 15:00  Rondleiding door het depot: kaarten & WOII
15:00 – 17:00  Tentoonstelling Topstukken in perspectief 

Wilt u langskomen? Wat leuk! Er is plek voor max 30 personen, en max 2 personen per aanmelding. U kunt uzelf en uw introducé aanmelden via uw vriendenvereniging tot 4 november 2019. 

Tot ziens bij het Nationaal Archief! 

Bezoekadres Nationaal Archief: 

Prins Willem-Alexanderhof 20, Den Haag 

https://goo.gl/maps/makQvKDpFgr1vgpe9 

Nationaal Archief ligt direct naast station Den Haag Centraal en hierdoor goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Plan uw reis op www.ns.nl.
Komt u liever met de auto? U kunt tegen betaling parkeren in nabijgelegen parkeergarage Q-Park New Babylon. Vanaf hier is het nog 5 minuten lopen naar het Nationaal Archief. 

Toegangsprijs tentoonstelling: €5 regulier, gratis met Museumkaart.