Vrijdag 14 juni 2019, 19.30 uur: 

Cinema The Movies, Nieuwstraat 60-62, 3311 XE Dordrecht Vertoning met na afloop Q&A met de regisseur

De van oorsprong Zuid-Koreaanse beeldend kunstenaar Do Ho Suh is geobsedeerd door huizen. Pendelend tussen West en Oost vraagt hij zich af Waar ben ik thuis? Wie ben ik? Als een nomade in tijd en ruimte zoekt hij zijn weg tussen continenten en culturen. In zijn werk maakt hij de ruimtes van het leven memorabel en daagt je uit je eigen gevoel van thuis anders te ervaren. 

Do Ho Suh is een man in transit, altijd onderweg. Hij heeft een paar vaste plekken op deze wereld: een woonhuis en een studio in Londen, een atelier in New York en een studio in Seoul, in een van de paleisachtige gebouwen in de tuin van zijn ouders waar hij is opgegroeid. 

In zijn kunstwerken maakt hij concreet hoe ruimte en omgeving onze identiteit en ons zelfbeeld bepalen. Een op een herbouwt hij de huizen waarin hij heeft gewoond, zoals het huis van zijn ouders, gemaakt van indigoblauwe zijde. Hij zou het in een koffer kunnen meenemen. Zijn architecturale sculpturen van transparante stoffen of gefrotteerd papier in sprankelende tinten zijn tastbaar en ongrijpbaar, vederlicht en doorschijnend, als in een droom. 

De film laat de wijze en inspirerende wereld van zijn ouders zien, toont Do Ho Suh, terwijl hij begeesterd als een monnik zijn huizen herschept en de kwetsbaarheid van de relatie die we hebben met ons verleden, met ons huis en thuis, voelbaar maakt. 

Van 18 mei tot en met 29 september is een solo tentoonstelling van Do Ho Suh te zien in Museum Voorlinden, Buurtweg 90, 2244 AG Wassenaar.
Onder het publiek worden 3 vrijkaarten voor de tentoonstelling verloot.