Inez de Brauw, Susanna Inglada, Rabi Koria, Kubilay Mert Ural en Iriée Zamblé zijn genomineerd voor De Scheffer 2019. De Scheffer is een landelijke aanmoedigingsprijs voor jonge kunstenaars die zich richten op de schilderkunst. De prijs wordt tweejaarlijks georganiseerd en uitgereikt door de Vereniging Dordrechts Museum met hulp van het Dordrechts Museum. Op 25 september wordt de winnaar bekend gemaakt.

De vele inzendingen werden beoordeeld door een jury bestaand uit Margriet Schavemaker, artistiek directeur Amsterdam Museum, Judith Spijksma conservator moderne en hedendaagse kunst Dordrechts Museum, Ton Kraayeveld, beeldend kunstenaar en Bea de Visser, beeldend kunstenaar. De jury was bijzonder onder de indruk van het werk van de genomineerden vanwege de potentie ervan; die maakt nieuwsgierig naar de verdere ontwikkeling van deze kunstenaars. Ook de benadering van traditionele genres en opvattingen binnen de schilderkunst in hun werk ziet de jury als belangwekkend.

De Scheffer bestaat uit een aankoop door de vereniging en een tentoonstelling in het Dordrechts Museum. De prijs wordt mogelijk gemaakt door het Schefferfonds dat dankzij legaten van de schilder (Ary Scheffer Dordrecht 1795 – Argenteuil 1858) en zijn familie kon worden opgericht. Hiermee wilde Ary Scheffer jonge kunstenaars stimuleren. De Vereniging Dordrechts Museum met bijna 1100 leden voert deze wens uit. De prijs werd eerder toegekend aan kunstenaars als Frank Ammerlaan (2013), Joost Krijnen (2015) en in 2017 aan Raquel van Haver.

Op 25 september wordt bekend gemaakt wie de winnaar is van De Scheffer 2019. Vanaf 18 november is het werk van deze kunstenaar te zien in het Dordrechts Museum.

Klik voor de werken genomineerden hier