Het Dordrechts Museum, Het Hof van Nederland en Huis Van Gijn bieden deze zomer een creatief en leerzaam programma voor de hele familie. Kom buiten schilderen in de prachtige tuin van het Dordrechts Museum, ga met de Hofkrant door het Hof van Nederland en kom alles te weten over het nieuws van vroeger of help met schoonmaken van het enorme Huis Van Gijn! Er is genoeg te beleven in onze musea deze zomervakantie. Speel in het Dordrechts Museum het gratis familie museum-dobbelspel en ontvang het gratis familie-verfpakket om thuis creatief mee aan de slag te gaan.

DORDRECHTS MUSEUM

Schilderen in de tuin
Wil je net zoals grote kunstenaars als van Gogh, Tholen en Monet buiten schilderen? Kom dan naar  de workshop ‘schilderen in de tuin’! Je krijgt genoeg ideeën om mee aan de slag te gaan als je buiten zit in onze prachtige tuin. Van alles te zien, van alles te schilderen. Ps. bij slecht weer schilderen we binnen. Leuk voor kinderen van 7 – 12 jaar.

Schetsen met een twist
Willem Bastiaan Tholen kon heel goed tekenen. Hij werkte zo snel dat hij geen camera nodig had. Met korte aantekeningen zorgde hij ervoor dat hij geen detail vergat. Kun jij ook zo snel tekenen als Tholen? In deze workshop geef jij kleur aan de schets van een andere deelnemer! Voor kinderen van 12 t/m 16 jaar.

Maak je eigen sleutelhanger

Altijd je sleutels kwijt? Doe dan mee aan onze Maak je eigen sleutelhanger workshop! In de tentoonstelling Leven van Leer bekijk je hoe leerbewerkers vroeger schoenen, tassen en messcheden versierden. Daarna maak je in ons atelier met speciale gereedschappen, verf en draad je eigen lederen hanger. Leuk voor kinderen 7 – 12 jaar.

HET HOF VAN NEDERLAND

Reporter gezocht
Ben jij nieuwsgierig en wil je meer te weten komen over het nieuws van vroeger? Ga dan door het museum met de Hofkrant. In de Hofkrant staan allerlei opdrachten die je moet voltooien. Je kunt de krant zelf in vullen of samen. Leuk voor families met kinderen vanaf 6 jaar. De Hofkrant is af te halen aan de balie van het museum.

HUIS VAN GIJN

Inspecteur Ziezo audiotour
Een bezoek aan Huis Van Gijn in Dordrecht is nog nooit zo spannend geweest. Met de nieuwe audiotour gaan kinderen met hun ouders, grootouders of ‘een ander groot mens’ samen met inspecteur Ziezo op zoek naar een gestolen prent van een zeehond. Ze spelen als het ware zelf de hoofdrol in een Agatha Christie-achtig hoorspel waarin spelenderwijs alles wordt verteld over het museum en zijn voormalige bewoners. Ze moeten niet alleen luisteren, maar ook allerlei opdrachten uitvoeren om het mysterie op te lossen.

Buiten spelen
Hoe maakte je vroeger de bovenste ramen schoon zonder tuinslang? Hoe kreeg je het huis weer fris zonder stofzuiger? Hoe deed je de was zonder wasmachine? Ervaar het zelf en help Juffrouw Fijn van Draat, de hoofdhuishoudster van het echtpaar Van Gijn, met het schoon maken van dit enorme huis. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Speelgoedzolder
Op de bovenste verdieping van Huis Van Gijn vind je de indrukwekkende speelgoedzolder, met een van de oudste speelgoedcollecties van Nederland. Leuk voor jong en oud.

Het totale zomerprogramma inclusief data, tijden en prijzen is terug te vinden via https://www.dordrechtsmuseum.nl/activiteiten/zomeractiviteiten/

Kinderen tot en met 18 jaar hebben gratis toegang  tot de musea.