Berengo blaast de glasindustrie van Murano nieuw leven in en daagt hedendaagse kunstenaars uit te
werken met glas. Door zijn aanpak heeft hij vele internationaal beroemde kunstenaars geïnspireerd tot het maken van spectaculiare kunstwerken in glas. Een groot aantal werken uit de collectie van Berengo is van 1 mei tot 25 september op verschillende locaties in Dordrecht te zien.

GlassFever toont de onbegrensde mogelijkheden die glas kan bieden aan creatieve kunstenaars met durf en visie. Tegelijkertijd biedt de tentoonstelling een kijkje achter de schermen van de glasmeesters van Murano die in staat zijn dit vloeibare en breekbare, maar ook harde en scherpe materiaal te beheersen. Dat vereist niet alleen creativiteit, maar ook vaardigheid, snelheid en kracht.

GlassFever toont meer dan 80 glaskunstwerken- en – installaties op vier bijzondere locaties (Dordrechts Museum, DordtYart, Huis van Gijn en het Dordts Patriciershuis)
Tijdens de tentoonstelling verkeert Dordrecht in Italiaanse sferen. Gaat u te voet of via het water naar de verschillende tentoonstellingslocaties, dan voert de route u langs een keur van restaurants, wijnbars, pizzeria’s, ijssalons en tearooms. De verbinding tussen Dordrecht en Venetië wordt gevierd met het beste dat de Italiaanse keuken heeft te bieden. Hiervoor wordt o.a. samengewerkt met Slow food International en Uvive (Veneto wijn Unie). Geniet van de fantastische en heerlijke ‘Italian way of life’. De werkgroep activiteiten is bezig een plan te maken.

Meer kunst in beeld

Verslag activiteit

Anders kijken naar kunst

Seizoensbericht

Lentebericht 2016

Uitgelicht

Effe doorlopen mensen!