De curatoren

Julia Geerlings

Julia Geerlings is onafhankelijk curator, schrijver en directeur van A Tale of a Tub in Rotterdam. Naast A Tale of a Tub heeft Geerlings projecten en tentoonstellingen voor o.a. de Vleeshal in Middelburg (2019), Kunsthuis SYB in Beetsterzwaag (2018), Thkio Ppalies in Nicosia (2017), Kunstfort bij Vijfhuizen (2016), Le Moins Un in Parijs (2015) en Oude Kerk in Amsterdam (2013-  2016) georganiseerd. Daarnaast was ze als curator-in-residence verbonden aan Rupert in Vilnius, Across residency program in Nice, The International Studio and Curatorial Program (ISCP) in New York, Mains d’Œuvres in Saint-Ouen en Cité des arts (Atelier Holsboer) in Parijs. Geerlings werkt momenteel als gastdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, adviseur voor het Amsterdams Fonds voor de Kunst en aan een publicatie over Pieter Slagboom en het komkommerisme. 

Niek Hendrix 

Niek Hendrix is kunstenaar en oprichter van het webmagazine ‘Lost Painters’ waarin hij verslag doet van zijn persoonlijke reis door de kunstwereld. Zijn werk kenmerkt zich door de vele referenties naar de kunstgeschiedenis. Hendrix beschouwt de afbeeldingen van schilderkunst, iconisch of niet, als een open-source. Hij eigent zich bestaande beelden toe om er nieuwe schilderijen mee te maken. Visuele kenmerken zoals formaat, kleur en kwaststreek worden daarbij  losgelaten. Zo ontstaan nieuwe werken die gebaseerd zijn op bekende schilderijen van kunstenaars als René Magritte, Melchior D’Hondecoeter, Francisco Zurbarán en Titiaan. In 2017 ontving Hendrix de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst.

Heske ten Cate

 Heske ten Cate (1986) studeerde cum laude af aan ArtEZ Arnhem voordat ze in 2013 hoofdredacteur werd van het hedendaagse kunsttijdschrift Mister Motley. Sinds 2017 is ze artistiek directeur van Nest, een non-profit ruimte voor hedendaagse kunst in Den Haag. Daarnaast is Heske lid van de jury van The Royal Award for Modern Painting, mede-oprichter en gastheer van de feministische VPRO- podcast ‘Naakt op een Kleedje’, bestuurslid van Unfair Amsterdam en zit ze in de Raad van Advies van de Koninklijke Academie van Kunst. 

Jaring Dürst Britt

 Jaring Dürst Britt startte in 2015 in Den Haag samen met Alexander Mayhew galerie Dürst Britt & Mayhew, waarmee zij de afgelopen jaren deelnam aan diverse beurzen in binnen- en buitenland. Jaring was in het verleden werkzaam voor presentatie-instellingen Nieuwe Vide in Haarlem, Casco in Utrecht alsmede voor Den Haag Sculptuur. Momenteel is hij bestuurslid van de Nederlandse Galerie Associatie en was daarvoor acht jaar bestuurslid van De Zaak Nu, de landelijke belangenvereniging voor presentatie-instellingen.

Manuela Klerkx 

Manuela Klerkx is kunstagent en auteur. Na haar doctoraal in de Franse linguïstiek (1986) en de Filosofie (1992) koos zij voor een leven in de kunst. Gedurende twintig jaar werkte ze in toonaangevende galeries in België en Italië (1992-2003), en runde ze zes jaar haar eigen galerie in Milaan (2003-2009). Na zestien jaar in Milaan te hebben gewoond keerde zij in 2010 terug naar Amsterdam waar zij haar eigen kunstagentschap oprichtte, gespecialiseerd in het ondersteunen van kunstenaars, galeries en kunst gerelateerde organisaties en instellingen op artistiek, strategisch en zakelijk gebied. Daarnaast coacht zij kunstenaars met haar atelierbezoeken en workshops. In 2018 verscheen haar eerste boek; Ontroerend goed: van kunst kijken naar kunst kopen is een inspirerende en praktische gids over kunst kopen.

Raquel van Haver

Raquel van Haver (1989, Bogota, Colombia) is in 2012 afgestudeerd aan de HKU in Utrecht afdeling Fine Arts. Zij was winnaar van de Schefferprijs 2017 en de prestigieuze Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst (2018) Zij had een solotentoonstellingen in onder andere het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Dordrechts Museum en BOZAR Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.