Home > Activiteiten > Kerstconcert

Kerstconcert

Locatie
Datum
Tijd
Prijs
Deelnemers
Schoumanzaal Dordrechts Museum
26 december 2017
12.00-13.15
Vol
120

De Vereniging Dordrechts Museum heeft in haar jubileumjaar een andere gerenommeerde Dordtse vereniging, en wel Merwe’s Oratorium Vereniging (MOV) uitgenodigd voor het traditionele Kerstconcert op tweede kerstdag. Het koor staat, zoals gebruikelijk, o.l.v. Patrick van der Linden en wordt begeleid door Olga Malkina aan de vleugel. De koorleden brengen een selectie van de mooiste Engelse Christmas Carols, bewerkt en gearrangeerd door David Willcocks en John Rutter, ten gehore en daarnaast zijn er enkele instrumentale verrassingen.

Merwe’s Oratorium Vereniging (MOV) viert in 2020 het 100-jarig bestaan. MOV staat bekend als koor van hoge kwaliteit dat traditie koestert en vernieuwing niet schuwt.
Zo voert MOV vrijwel tweejaarlijks de Matthäus Passion van Bach uit, en heeft het ook andere hoogtepunten uit de klassieke muziek in concerten gebracht: Het Requiem van Mozart, de Messiah van Händel, missen van Beethoven, Mozart en Schubert. Daarnaast zingt het koor regelmatig nieuwe of zelden uitgevoerde werken, zoals The Company of Heaven van Benjamin Britten en de Messe Solennelle van Berlioz. In 2016 bracht het koor als onderdeel van het project Beeldenstroom-Woordenstorm enkele werken van hedendaagse componisten als Gjeilo en Vasks ten gehore.

Op vrijdag 16 maart voert MOV de Matthäus Passion uit in de Antoniuskerk in Dordrecht. Voor deze uitvoering heeft het koor nog plaats voor enkele geoefende zangers. Belangstellenden kunnen zich melden via merwes.oratorium@hetnet.nl

 

Bij aanmelden: vermeld ‘kerstcocert’, en uw lidnummer
Op de VDM pas staat uw lidnummer, en of het om een enkele dan wel een duo-pas is.

Kunst in beeld

  • Vereniging Dordrechts Museum kiest voor Hookers in Toilets van RaQuel van Haver

  • Meer activiteiten