Daarna werd het tijd om zelf aan de slag te gaan. Doeken werden uitgezocht, acrylverf op een bord gedaan, water gehaald en een plekje met of zonder ezel ingericht.

Sommigen hadden een foto van een onderwerp meegenomen, anderen zochten een geschikt voorbeeld in de vele aanwezige boeken over Van Gogh. Natuurlijk waren er ook de overbekende zonnebloemen in een vaas aanwezig om als inspiratie en voorbeeld te dienen.

Koffie- en theepauze was zonde van de tijd en dus werd de drank even snel op de werkplekken genuttigd.

Een schilderij maken in krap twee en een half uur is een hele opgave, zeker voor ongeoefenden. Vincent van Gogh lukte dat vaak wel, vertelde Diane. Hij werkte dan als een bezetene, maar dat deden deze deelnemers trouwens ook!

Diane gaf waar nodig aanwijzingen en zo ontstonden er al gauw 13 heel verschillende, fleurige kunstwerken, waarop inderdaad de kleuren geel en blauw overheersten!

 

Om halfvijf werden de penselen met tegenzin neergelegd en kon men elkaars kunstwerken gaan bewonderen.  De meeste deelnemers hadden sinds hun schooltijd nooit meer een kwast ter hand genomen en zij stonden dan ook verbaasd van het resultaat! Diane ook! Zij legde alle schilderijen bij elkaar om de verschillen en overeenkomsten te laten zien. Het was een kleurrijk geheel! En… talent te over!

Na een afscheidsdrankje vertrokken 13 heel tevreden cursisten, sommigen verkondigden meteen een schilderclub of -cursus te gaan zoeken, zoveel plezier hadden ze in het schilderen gekregen.

 

Meer kunst in beeld

Verslag activiteit

Verslag excursie Voorlinden

Verslag activiteit

Verslag van de workshop edelsmeden

Verslag activiteit

Dat ging naar Den Bosch toe