Home > Activiteiten > Voor de draad ermee!

Voor de draad ermee!

Locatie
Datum
Tijd
Prijs
Gorkum
29 augustus 2018
10.30 - 15.00 uur
€. 20,=

Een zomers uitje naar Gorkum 

Op 29 augustus maken we een uitstapje naar Gorkum, naar de expositie Voor de draad ermee! De kunst van het borduren. 

10.30 -11.00 u. Ontvangst met koffie en gebak bij museumcafé ’t Oude stadthuys, Grote Markt 17
11.00 – 12.30 u. Rondleiding expositie
12.45 – 13.45 u. Lunch in Metropole,  Melkpad 3-5
13.45 – 15.00 u. Optionele wandeling

De expositie Voor de draad ermee, gaat over borduren door de eeuwen heen, een ambachtelijke kunstvorm die helemaal terug is en niet alleen voor vrouwen.
De mooiste creaties kunnen we daar bewonderen: voorbeelden uit de Nederlandse mode van vroeger en nu, antieke liturgische gewaden en topstukken uit de culturen rond de Middellandse Zee, Centraal-Azië en India, met allerlei symbolische betekenissen. 

Ook kunstenaars en bekende mode-ontwerpers, zoals Jan Taminiau – van wie een jurk te zien is- passen tegenwoordig borduurkunst toe. Een aantal hedendaagse beeldend kunstenaars toont recent werk waarin borduurtechniek is gebruikt. 

Afbeeldingen: details van werk van Jan Taminiau (uit tentoonstelling Museum Utrecht)

 

Gorkum is een mooi, oud vesting- stadje en na de lunch maken we een wandeling over een deel van de vesting. De wandeling van 3,3 km. is optioneel. U hoeft dus niet mee te lopen.

De kosten voor dit uitje zijn € 20,00. Wij regelen voor u de koffie en de lunch. Het vervoer en het museum komen voor uw eigen rekening. Wel hebben wij voor een gids in het museum gezorgd.
U kunt met de trein gaan en in een kwartiertje naar het museumcafé lopen. U kunt ook met eigen vervoer gaan en parkeren in het centrum.

Aanmelden via de de knop ‘meldt zich aan’ op deze pagina onder vermelding van uw lidnummer en ‘excursie Gorkum’

Uw aanmelding wordt definitief als u uw bijdrage hebt overgemaaktop bankrekeningnummer NL16INGB0003395896. Vermelding: naam van de activiteit en uw lidnummer. Op de VDM pas staat uw lidnummer en of het om een enkele dan wel een duo-pas is.

Kunst in beeld

  • Filmverslag bijeenkomst ‘Zicht op Jongkind’

  • Meer activiteiten